Få et indblik i TNE Lighthouse
for undervisere og
nysgerrige forældre.

Velkommen

Intentionen med TNE Lighthouse er at inspirere. Vi vil gerne dele viden og sparre med ligesindede, som er nysgerrige på udvikling af børn og unge. Vi ønsker brændende at styrke unges forudsætninger for at udvikle sig til hele, balancerede mennesker – både fagligt, personligt og socialt.

Vores ambition er at dele vores erfaringer frit, så læringsprincipper, konkrete værktøjer og viden kan komme mange flere børn og unge til gavn.

TNE Lighthouse fungerer allerede som vores eget pejlemærke, der dagligt minder os om alt det, vi allerede ved virker, og samtidig motiverer vores fortsatte søgen efter udvikling. Vores ønske er, at TNE Lighthouse bliver et levende læringsunivers, hvor endnu flere inspireres af hinanden.

Hermed vor invitation til nysgerrigt at blive en del af en dynamisk udveksling om, hvordan vi fælles skaber muligheder for vores unge.

Baggrund

”På True North Efterskole (TNE) er det vores vision at styrke unge, forældre og undervisere i udviklingen af deres individuelle potentiale ved at øge deres faglige, personlige og sociale kompetencer. Dette for at hæve kvaliteten af unges liv, bevidsthed og fællesskaber.  

True North Efterskole blev stiftet i 2013 af sociolog og tidligere jægersoldat Nicolai Moltke-Leth. True North Efterskole bygger på fundament fra True North, der blev stiftet af Nicolai i 2007. 

True North har haft mere end 40.000 teenagere igennem deres succesfulde udviklingsprogrammer inden for personligt lederskab og sociale kompetencer. Flere tusinde lærere har derudover modtaget True Norths træning i klasseledelse og i at skabe gode betingelser for læring. True North har været involveret i en række nytænkende pædagogiske projekter i Danmark gennem årene.

Faglighed, personligt lederskab og sociale kompetencer er det, der for os definerer et menneske i balance. Og det er det, der er målet med efterskoleåret på TNE. Vores elever får mere handlekraft, flere gode oplevelser – og i sidste ende bedre resultater med det, de sætter sig for.  

Det meste af det, vi ønsker os, ligger udenfor vores tryghedszone, og derfor bliver vi indimellem nødt til at bevæge os ud på ukendt grund. 

Vi tror på, at den bedste uddannelse for vores elever er afhængig af kvaliteten af den undervisning, de får. Derfor investerer vi både tid og ressourcer i at udvikle de talentfulde lærere, der er tiltrukket af vores vision. Hver læringsoplevelse eleverne har — både i og udenfor klasseværelset — er baseret på aktuel videnskabelig forskning i, hvordan unge mennesker bedst lærer og udvikler sig. 

TNE har i tæt samarbejde med en kreds af både danske og internationale undervisere, skolefolk, lærere og pædagoger arbejdet med udvikling af nye undervisningsmetoder og tilgange til teenagere baseret på nordiske læringstilgange og undervisningsprincipper. Samtidig er skolen privilegeret med en bestyrelse, der rummer flere danske forskere, dygtige skolefolk og konsulenter. De er alle eksperter i uddannelse. Det giver en sikker kurs for vores skole. 

Nicolai Moltke-Leth – Founder og bestyrelsesformand True North Efterskole”